Donnerstag, 29. Oktober 2015

Skiën in Val Gardena


Val Gardena is de ideale uitvalsbasis voor een spectaculaire skitocht rondom de Dolomiteten met ontspannende tussenstops voor een aperitief



Val Gardena Gröden ligt in de Dolomieten en maakt deel uit van het netwerk Dolomiti Superski, met maar liefst 1.200 kilometer ann pistes.

Val Gardena heeft zelf 175 kilometer aan pistes en bestaat uit de idyllische dorpjes S.Cristina, Selva en Ortisei.
Stuk voor stuk zijn deze dorpjes verbonden met de bekende Sellaronda. Dit is één van de bekendste skitochten ter wereld en niet zonder reden. De bergen van het Sellamassief zijn ruig, steil en tijdens de skitocht heb je uitzicht op dit indrukwekkende landschap. De skiroute telt maar liefts 26 kilometer aan pistes. Je kunt de Sellaronda met zowel de klok mee skiën als er tegenin. Neem je de oranje bewegwijzerde route met de klok mee, dan ben je wat sneller en komen er meer uitdagende pistes op je pad. Ski je tegen de klok in op de wat rustigere, groen bewegwijzerde route, dan krijg je de allermooiste uitzichten voorgeschoteld.



Van al dat skiën krijg je trek. In Val Gardena vind je vele berghutten die je verleiden met hun culinaire hoogstandjes. Ze serveren een unieke combinatie van alpine en Italiaanse gerechten. Op de menukaart staat knödeln aast pasta en schnaps naast espresso. Een tip is de Sofie Hütte, de hoogst gelegen vinotheek in de regio. Specialiteiten als gegrilde garnalen en spek staan op de kaart. De volgende stop maak je bij de Baita Daniel, zeker wanneer je trekt hebt in lokale specialiteiten vergezeld van een lekker glas wijn uit de regio. Tijdens een verblijf in Val Gardena mag een bezoek aan Rifugio Comici niet ontbreken. Deze hut staat bekend om haar verse visgerechten.


©by: www.suedtirol.info/zuidtirolmagazine 
 





 
Info
Val Gardena Gröden 
Via Dursan Str. 80/C
39047 S. Cristina/St. Christina
 
info@valgardena.it 
Tel. +39 0471 777 777 
Twitter 






 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Val Gardena Gröden

Val Gardena Gröden
www.valgardena.it